Kalendář do kdy nemůže?
-
- Mistr zvuku
Kalendář do kdy nemůže?
Vzhledem k nepřehlednosti domlouvání akcí na tomto webu, si myslím že náčelník brzy ztratí přehled o tom, kdo kdy může-nemůže a komu co slíbil. Navrhuji zde vytvořit kalendář - aktualizovaný po každém víkendu na 3 měsíce dopředu. Dejme tomu v ose X by byly dny po sobě a v ose Y byla jména všech zaregistrovaných. Každý zaregistrovaný by měl přístup jen ke svému jménu a v kalendáři by si zaškrtával termíny (asi i s časem od kdy do kdy) předem dopředu ví, že nebude k dispozici (hraní s kapelou, směna, jiné plány). To by mohl kdykoliv měnit, jak se mění situace. Konkrétní akce by se pak stále upřesňovali jako do teď. Tady by šlo hlavně o jakýsi rychlý přehled: podívám se... 3.9. ... vidím, kdo nemůže-může a. . .
Možná to bude trošku složitější naprogramovat, ale snad až tak ne. Je to jen návrh.
Možná to bude trošku složitější naprogramovat, ale snad až tak ne. Je to jen návrh.
-
- Administrátor
Re: Kalendář do kdy nemůže?
Ja nemuzu jako programator do fora nijak zasahovat. je to vlastni enginge, ktery jede bez vetsich potrebnych znalosti.
Tohle by chtelo celkem slozite PHP programovani, pristup k loginu, prihlasenych.
Kalendar jsem schopen vytvorit pouze jako neskriptovou stranku, s predlohou na html strance, ktera by se ale musela prubezne upravovat, podle odpovedi na foru.
Zalezitost s forem je, si myslim, docela prehledna. Vsechny probehle akce mazu a pan Tyl si upravuje nazvy jednotlivych dnu i se jmeny, kdo jede.
Muzu zkusit udelat prehlednejsi stranku, ale nebude chranena pristupem. Pripadne jsem schopen ji udelat na foru, v sekci akce, kde je seznam akci, beze jmen, jmena by se tedy dali dopsat tam.
CO bude nejlepsi?
Tohle by chtelo celkem slozite PHP programovani, pristup k loginu, prihlasenych.
Kalendar jsem schopen vytvorit pouze jako neskriptovou stranku, s predlohou na html strance, ktera by se ale musela prubezne upravovat, podle odpovedi na foru.
Zalezitost s forem je, si myslim, docela prehledna. Vsechny probehle akce mazu a pan Tyl si upravuje nazvy jednotlivych dnu i se jmeny, kdo jede.
Muzu zkusit udelat prehlednejsi stranku, ale nebude chranena pristupem. Pripadne jsem schopen ji udelat na foru, v sekci akce, kde je seznam akci, beze jmen, jmena by se tedy dali dopsat tam.
CO bude nejlepsi?
Jan Bednář, web admin. 774 317344

basa, zvuk, mix.

basa, zvuk, mix.
-
- Mistr zvuku
No já jsem měl takovou představu, že by každý u každého data měl kolonku a tu si barevně sám vyplňoval systémem:
ČERVENÁ-nemůžu (vím, že mám hrát s kapelou, budu v Chorvatsku apd..)
ŽLUTÁ-jsem připravený (zatím na ten den nic nemám)
ZELENÁ-jedu zvučit pro Tyla (již domluvená konkrétní akce, kam mám jet)
Příklad 1:
Dnes vím, že 10.9. mám zatím volno, tak kolonka 10.9. (osa XY - Vovák/10.9.) je stále žlutá. Zítra mi ale zavolá nějaký pořadatel a domluvíme si na ten termín hraní s kapelou. Kolonku tedy sám změním na červenou (může tam být i hodina od kdy nemůžu), aby Vlasťa věděl, že už se mnou nemá počítat.
Příklad 2:
Dnes vím, že 10.9. mám zatím volno, tak kolonka 10.9. (osa XY - Vovák/10.9.) je stále žlutá. Odpoledne se ozve Tyl s tím, že mě potřebuje na 10.9. do Horní dolní. Pokud řeknu o.k., to beru, kolonku změníme na zelenou, což by bylo závazné z obou stran.
ČERVENÁ-nemůžu (vím, že mám hrát s kapelou, budu v Chorvatsku apd..)
ŽLUTÁ-jsem připravený (zatím na ten den nic nemám)
ZELENÁ-jedu zvučit pro Tyla (již domluvená konkrétní akce, kam mám jet)
Příklad 1:
Dnes vím, že 10.9. mám zatím volno, tak kolonka 10.9. (osa XY - Vovák/10.9.) je stále žlutá. Zítra mi ale zavolá nějaký pořadatel a domluvíme si na ten termín hraní s kapelou. Kolonku tedy sám změním na červenou (může tam být i hodina od kdy nemůžu), aby Vlasťa věděl, že už se mnou nemá počítat.
Příklad 2:
Dnes vím, že 10.9. mám zatím volno, tak kolonka 10.9. (osa XY - Vovák/10.9.) je stále žlutá. Odpoledne se ozve Tyl s tím, že mě potřebuje na 10.9. do Horní dolní. Pokud řeknu o.k., to beru, kolonku změníme na zelenou, což by bylo závazné z obou stran.
-
- Administrátor
Zkusim neco vymyslet.

basa, zvuk, mix.

basa, zvuk, mix.
-
- Administrátor
Tak, kamarad, od utery cerstvy Bc. Vladimir Bruzek mi rekl, ze by to nemusel byt problem. Takze bychom mohli dostat od nej krasny darek v podobe kalendare. 

basa, zvuk, mix.

basa, zvuk, mix.
-
- Mistr zvuku
byla by to jistota,kterou budeme všichni potřebovat,aby nevznikaly zmatky.
Nebo jich bylo co nejméně!! Pište
Nebo jich bylo co nejméně!! Pište
-
- Mistr zvuku
Honzo, všiml jsem si, že začals používat různé barvy v kalendáři, jak jsem to navrhoval úplně na začátku, když jsem přišel s nápadem kalendáře. Tvrdils, že to nejde, ale mně se teď události, kdy nemůžeš ukazují červeně a ty co můžeš -zeleně. Hned jsem se k tobě přidal. Pokud se přidají všichni, bude to přehlednější a už za jménem nebude nutné vypisovat "můžu" či "nemůžu" -to vyplyne z barvy. Používáš ale jen dvě barvy, můj původní návrh se třemi barvami semaforu se mi zdá lepší:)
červená - nemůžu jet
žlutá - jsem připravený a můžu jet (kam nebo kamkoliv od -do)
zelená - jedu (kam)
Barva ze žluté na zelenou by měnila až po přesném seznámení s akcí a uzavřené dohodě mezi Tylem a zvukařem a zelená by pak byla pro obě strany už zavazující. Tzn., že když se s Vlasťou dohodnu, že za půl roku pojedu zvučit do Topolné Reflexy, tak to tam bude půl roku viset zeleně a není možné, aby mi pak týden před akcí napsal, že tam nakonec pojede někdo jiný nebo naopak já jemu to 3 dny před akcí odřekl s tím, že mám lepší kšeft nebo hraju s kapelou apd.. Tohle se týká hlavně letních prázdnin, kdy je hodně akcí a člověk si to potřebuje plánovat už 2-3 měsíce předem.
Pište všichni, co na tento návrh říkáte?
červená - nemůžu jet
žlutá - jsem připravený a můžu jet (kam nebo kamkoliv od -do)
zelená - jedu (kam)
Barva ze žluté na zelenou by měnila až po přesném seznámení s akcí a uzavřené dohodě mezi Tylem a zvukařem a zelená by pak byla pro obě strany už zavazující. Tzn., že když se s Vlasťou dohodnu, že za půl roku pojedu zvučit do Topolné Reflexy, tak to tam bude půl roku viset zeleně a není možné, aby mi pak týden před akcí napsal, že tam nakonec pojede někdo jiný nebo naopak já jemu to 3 dny před akcí odřekl s tím, že mám lepší kšeft nebo hraju s kapelou apd.. Tohle se týká hlavně letních prázdnin, kdy je hodně akcí a člověk si to potřebuje plánovat už 2-3 měsíce předem.
Pište všichni, co na tento návrh říkáte?
-
- Mistr zvuku
Tak to mě poser. Ještě před chvílí ty moje i Honzovy záznamy v kalendáři byly barevně ( zelené-můžu, červené-nemůžu) a teď už jsou opět všechny bordo. Kde může být chyba???
Když si otevřu svou, či Honzovu událost, tak v paletě nabízených barev vidím, na které barvě ji má odfaifklou, ale v poli je to už vše bordo. Přísahám, že před chvílí jsem ty události viděl barevně i v poli kalendáře (u Honzy a mně zeleně a červeně) a změnilo se to.
Někde děláme chybu.
Když si otevřu svou, či Honzovu událost, tak v paletě nabízených barev vidím, na které barvě ji má odfaifklou, ale v poli je to už vše bordo. Přísahám, že před chvílí jsem ty události viděl barevně i v poli kalendáře (u Honzy a mně zeleně a červeně) a změnilo se to.
Někde děláme chybu.
-
- Zvukař
No, já je vidím barevně, tak nevím kde je problém, asi na tvé straně musí byt.
-
- Administrátor
barvy budou asi problem, barevne jsem si je poznacoval, v domneni, ze to vidim jenom ja, zkusim zjistit, jak to funguje, nicmene muzu a nemuzu prosim stale piste.

basa, zvuk, mix.

basa, zvuk, mix.