Devastace panelových domů po česku???!!!

Co se jinam nevleze.
Odpovědět
Tyl
Mistr zvuku

Devastace panelových domů po česku???!!!

Příspěvek od Tyl »

Vážení pozor,
všichni kdo máte panelový dům po rekonstrukci,tak se snažte objevit takzvané skryté závady,nebo se po uplynutí záručních lhůt nedoplatíte.
Jsou domy,které jsou skrytými závadymi doslova prorostlé.

Jak na tyto závady včas přijít?

zde dole jsou body 1-8,které jsem předložil na jednání předsedovi...
Navrhuji,abychom se těchto bodů při očistě obrostené fasády drželi,pokud nám pan X nedoporučí něco jiného,podle něj jistějšího atd.

Jinak mám velmi důležité a důvěryhodné svědky ze sousedního paneláku,kteří jsou ochotni písemně potvrdit,že nebyl dodržen čas na vyzrání stavebního lepidla,které se nanášelo v roce 2006 pod horní omítkovinu.Údajně je to velmi hrubá chyba,která časem způsobuje velmi závažné problémy různého druhu. Například pozdější rozpraskání,malé trhliny ve velkém plošném rozsahu na povrch fasády..
Navíc svědci uvádějí.že těsně před nanášením horní omítkoviny,podkladové,nevyzrálé lepidlo nějak zmoklo.
Toto se samozřejmě stalo na stěně ze dvora,která je nejvíce postižena porosty.
Také mě potvrdili to,co si pamatujeme i my,že se díky časové tísni urychleně stěhovalo lešení ze strany dvora a klempíři neměli ani čas na řádné usazení parapetních plechů!!!
Proto by se musely všechny plechy strhnout,pokud by se měly řádně usadit. Toto jasně potvrdil nyní,po šesti letech sám pan stavbyvedoucí.
Samozřejmě dnes již víme proč a víme toho daleko více,protože se nám postupně hlásí lidi,kteří se neubránili této obrovské a všudepřítomné nekvalitě a jsou na tom podobně jako my,ale SBD na ně kašle,protože se nebrání tak odhodlaně jako my. Nebrání se hlavně z nedostatku času a dalším důvodem je obrovská nedůvěra obyvatel těchto paneláků. Tito obyvatelé totiž nevěří tomu,že se na jejich domě můžou vyskytovat vážné skryté závady,když jim SBD a zhotovitelé tolikrát přislíbili,že je vše v nejlepším pořádku a zbytečně by hledali závady tam,kde nejsou.
Již se Ti také rozsvítilo? Vzpomínáš si na toto opakované ujištění? Vyšlo to naštěstí i v novinách. Klidně Ti je předložím.
Tyto lidi zajímá,co nyní s naší fasádou bude a to ještě nevědí,kolik je na paneláku vážných,skrytých závad,které jsou neméně závažné!!

Na svědky jsem přišel náhodou,protože se o těchto našich problémech již baví kde kdo.
Svědci jsou lidé,jak jsem již uvedl ze sousedního nezatepleného paneláku a údajně vše sledovali proto,že se také chystali zateplovat.
Nyní si to již rozmysleli,když sledovali na vlastní oči ten s prominutím bordel a zmatek,při rekonstrukci kolem našeho paneláku atd.

Zde je základní návod na odstranění mechů a řas, které se vyskytly na fasádě:
1. Odebrat vzorky a nechat provést mykologický rozbor.
2. Na základě jeho výsledků určit technologický postup likvidace.
3. Odstranit šetrně prach a nečistoty na fasádě, nejlépe přístrojem WAP.
4. Ponechat omítku vyschnout.
5. Provést nátěr určeným likvidačním nebo neutralizačním prostředkem dle pokynů výrobce nebo stanoveného technologického postupu, zpravidla ve 2 pracovních krocích.
6. Odebrat vzorky omítek a opětovně provést mykologický rozbor.
7. Pokud budou výsledky negativní a bude zde jistota neexistujících spor a řas, provést renovační nátěr fasády.
8. Nátěr provést ve dvou vrstvách, a to nejlépe egalizačními barvami na bázi silikonů.

Možná, že někde ve světě nebo v Evropě jsou v této oblasti dále. Současnost ale ukazuje, že zatím s touto .nemocí fasád" bojuje mnoho výrobců. Zde je nutné konstatovat, že dříve byly používány fungicidní prostředky se 100% účinností. Obsahovaly ale chemické látky, které jsou dnes zakázány. Je to evropská legislativa, kterou výrobci stavební chemie musí dodržovat s odvoláním na dodržování enviromentálních aspektů dle ISO 14001. Právě z toto důvodu mají všichni výrobci podmínky pro výrobu stejně ztížené, protože všechny produkty mají stanovenu maximální možnou hodnotu zdraví nebezpečných látek, jakož i chemických přísad, které by mohly ohrozit životní prostředí.

Zdroj článku: Zateplování budov

Zatím tedy takto.

Tyl

wared
Bedňák
Kontaktovat uživatele:

Re: Devastace panelových domů po česku???!!!

Příspěvek od wared »

Děkuji vám za váš článek mi pomohl

Lalandaku
Bedňák

Re: Devastace panelových domů po česku???!!!

Příspěvek od Lalandaku »

Velice vám děkuji za vaši velmi dobrou radu!

Odpovědět