Kalendář do kdy nemůže?

Vaše nápady na vylepšení stránek nebo fóra.
vovak
Mistr zvuku

Kalendář do kdy nemůže?

Příspěvek od vovak »

Vzhledem k nepřehlednosti domlouvání akcí na tomto webu, si myslím že náčelník brzy ztratí přehled o tom, kdo kdy může-nemůže a komu co slíbil. Navrhuji zde vytvořit kalendář - aktualizovaný po každém víkendu na 3 měsíce dopředu. Dejme tomu v ose X by byly dny po sobě a v ose Y byla jména všech zaregistrovaných. Každý zaregistrovaný by měl přístup jen ke svému jménu a v kalendáři by si zaškrtával termíny (asi i s časem od kdy do kdy) předem dopředu ví, že nebude k dispozici (hraní s kapelou, směna, jiné plány). To by mohl kdykoliv měnit, jak se mění situace. Konkrétní akce by se pak stále upřesňovali jako do teď. Tady by šlo hlavně o jakýsi rychlý přehled: podívám se... 3.9. ... vidím, kdo nemůže-může a. . .
Možná to bude trošku složitější naprogramovat, ale snad až tak ne. Je to jen návrh.

zblebt
Administrátor

Re: Kalendář do kdy nemůže?

Příspěvek od zblebt »

Ja nemuzu jako programator do fora nijak zasahovat. je to vlastni enginge, ktery jede bez vetsich potrebnych znalosti.
Tohle by chtelo celkem slozite PHP programovani, pristup k loginu, prihlasenych.

Kalendar jsem schopen vytvorit pouze jako neskriptovou stranku, s predlohou na html strance, ktera by se ale musela prubezne upravovat, podle odpovedi na foru.

Zalezitost s forem je, si myslim, docela prehledna. Vsechny probehle akce mazu a pan Tyl si upravuje nazvy jednotlivych dnu i se jmeny, kdo jede.
Muzu zkusit udelat prehlednejsi stranku, ale nebude chranena pristupem. Pripadne jsem schopen ji udelat na foru, v sekci akce, kde je seznam akci, beze jmen, jmena by se tedy dali dopsat tam.

CO bude nejlepsi?
Jan Bednář, web admin. 774 317344
Obrázek
basa, zvuk, mix.

vovak
Mistr zvuku

Příspěvek od vovak »

No já jsem měl takovou představu, že by každý u každého data měl kolonku a tu si barevně sám vyplňoval systémem:
ČERVENÁ-nemůžu (vím, že mám hrát s kapelou, budu v Chorvatsku apd..)
ŽLUTÁ-jsem připravený (zatím na ten den nic nemám)
ZELENÁ-jedu zvučit pro Tyla (již domluvená konkrétní akce, kam mám jet)

Příklad 1:
Dnes vím, že 10.9. mám zatím volno, tak kolonka 10.9. (osa XY - Vovák/10.9.) je stále žlutá. Zítra mi ale zavolá nějaký pořadatel a domluvíme si na ten termín hraní s kapelou. Kolonku tedy sám změním na červenou (může tam být i hodina od kdy nemůžu), aby Vlasťa věděl, že už se mnou nemá počítat.

Příklad 2:
Dnes vím, že 10.9. mám zatím volno, tak kolonka 10.9. (osa XY - Vovák/10.9.) je stále žlutá. Odpoledne se ozve Tyl s tím, že mě potřebuje na 10.9. do Horní dolní. Pokud řeknu o.k., to beru, kolonku změníme na zelenou, což by bylo závazné z obou stran.

zblebt
Administrátor

Příspěvek od zblebt »

Zkusim neco vymyslet.
Obrázek
basa, zvuk, mix.

zblebt
Administrátor

Příspěvek od zblebt »

Tak, kamarad, od utery cerstvy Bc. Vladimir Bruzek mi rekl, ze by to nemusel byt problem. Takze bychom mohli dostat od nej krasny darek v podobe kalendare. :)
Obrázek
basa, zvuk, mix.

Tyl
Mistr zvuku

Příspěvek od Tyl »

byla by to jistota,kterou budeme všichni potřebovat,aby nevznikaly zmatky.
Nebo jich bylo co nejméně!! Pište

vovak
Mistr zvuku

Příspěvek od vovak »

Honzo, všiml jsem si, že začals používat různé barvy v kalendáři, jak jsem to navrhoval úplně na začátku, když jsem přišel s nápadem kalendáře. Tvrdils, že to nejde, ale mně se teď události, kdy nemůžeš ukazují červeně a ty co můžeš -zeleně. Hned jsem se k tobě přidal. Pokud se přidají všichni, bude to přehlednější a už za jménem nebude nutné vypisovat "můžu" či "nemůžu" -to vyplyne z barvy. Používáš ale jen dvě barvy, můj původní návrh se třemi barvami semaforu se mi zdá lepší:)
červená - nemůžu jet
žlutá - jsem připravený a můžu jet (kam nebo kamkoliv od -do)
zelená - jedu (kam)
Barva ze žluté na zelenou by měnila až po přesném seznámení s akcí a uzavřené dohodě mezi Tylem a zvukařem a zelená by pak byla pro obě strany už zavazující. Tzn., že když se s Vlasťou dohodnu, že za půl roku pojedu zvučit do Topolné Reflexy, tak to tam bude půl roku viset zeleně a není možné, aby mi pak týden před akcí napsal, že tam nakonec pojede někdo jiný nebo naopak já jemu to 3 dny před akcí odřekl s tím, že mám lepší kšeft nebo hraju s kapelou apd.. Tohle se týká hlavně letních prázdnin, kdy je hodně akcí a člověk si to potřebuje plánovat už 2-3 měsíce předem.
Pište všichni, co na tento návrh říkáte?

vovak
Mistr zvuku

Příspěvek od vovak »

Tak to mě poser. Ještě před chvílí ty moje i Honzovy záznamy v kalendáři byly barevně ( zelené-můžu, červené-nemůžu) a teď už jsou opět všechny bordo. Kde může být chyba???
Když si otevřu svou, či Honzovu událost, tak v paletě nabízených barev vidím, na které barvě ji má odfaifklou, ale v poli je to už vše bordo. Přísahám, že před chvílí jsem ty události viděl barevně i v poli kalendáře (u Honzy a mně zeleně a červeně) a změnilo se to.
Někde děláme chybu.

blazekrom
Zvukař

Příspěvek od blazekrom »

No, já je vidím barevně, tak nevím kde je problém, asi na tvé straně musí byt.

zblebt
Administrátor

Příspěvek od zblebt »

barvy budou asi problem, barevne jsem si je poznacoval, v domneni, ze to vidim jenom ja, zkusim zjistit, jak to funguje, nicmene muzu a nemuzu prosim stale piste.
Obrázek
basa, zvuk, mix.

Odpovědět